Sursa foto: www.flickr.com

Proiectul legii vaccinării, dar și alte proiecte legislative, nu ar trebui să mai stea cu lunile într-un sertar al vreunei comisii. Aceasta este afirmația președintelui Comisiei de Sănătate din Senat, Laszlo Attila.

”Legile stau la colegii deputați și m-aș bucura ca o bună parte din legile care au trecut de Senat, de multe ori în unanimitate, aici mă refer în primul rând la legea vaccinării, să nu mai stea cu lunile într-un sertar a unei comisii, indiferent care  sunt interesele”, a spus președintele Comisiei de Sănătate din Senat, Laszlo Attila.

Proiectul legii vaccinării este blocat de peste un an și jumătate în Camera Deputaților.

El a vorbit și despre crearea condițiilor necesare pentru ca instituțiile de stat să beneficieze de surse alternative de finanțare.

”Trebuie să vă spun, în premieră, că, mai mai devreme sau mai târziu, va trebui să găsim o soluție inclusiv de integrare, sau de a crea condițiile necesare, pentru ca instituțiile de stat să beneficieze de resurse alternative de finanțare. Aici mă refer, în primul rând, la asiguratorii privați”, a declarat Laszlo Attila.