Sursa foto: www.ro.wikipedia.org

Sportivul Horia Colibăşanu vrea să deschidă o rută nouă spre vârful Dhaulagiri (înalt de 8 mii 167 de metri), clasat în top cinci cei mai periculoși munți.

Alpinistul Horia Colibăşanu va începe aclimatizarea în zona masivului Annapurna, urmând ca în 10 aprilie să înceapă trekking-ul spre tabăra de bază a muntelui Dhaulagiri.

Anul acesta Horia Colibășanu va face echipă cu Marius Gane și cu slovacul Peter Hámor. Cei trei sportivi vor avea o ascensiune fără oxigen și fără ajutorul șerpașilor.

„Deschiderea unei rute noi în Himalaya, la peste 8.000 de metri, este un proiect mai vechi, pentru care am mai avut câteva tentative. Cred în şansa acestui an pentru că şi colegii de expediţie, Marius Gane şi Peter Hámor, îşi doresc un astfel de proiect. Împreună, avem ani de experienţă în expediţii la mare altitudine mai mulţi decât vârsta oricăruia dintre noi”, a spus Horia Colibăşanu, la plecarea spre Himalaya.

Expediția poate fi urmărită pe site-ul horiacolibasanuhimalaya.ro, pe pagina de Facebook şi de Twitter a alpinistului.

Succesul lui Horia Colibășanu pe Muntele K2 (8.611m) din Pakistan, fără oxigen suplimentar și fără serpași, în 2004, este considerat cea mai mare performanță individuala din alpinismul românesc. Performanța lui a rămas neegalată în România.

Până în prezent, Horia a urcat cu succes pe opt vârfuri de peste 8.000 m. Toate ascensiunile sale au fost fără oxigen suplimentar și fără șerpași.

Cele mai notabile ascensiuni ale sale sunt pe munții Annapurna, K2 și Dhaulagiri, trei din Top 5 munți mortali din lume.