Sarmisegetusa Regia - foto Cosmin Stefanescu / Wikipedia.org

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara au verificat modul în care au fost executate lucrările de reparaţii şi au decis că acesta îndeplineşte condiţiile de siguranţă pentru a fi redat traficului auto.

Timp de șase zile au fost realizate lucrări de consolidare pe zona în care drumul devenise impracticabil pentru circulația rutieră din cauza ruperii acostamentului sau a surpării terenului de susținere a șoselei. Concomitent, firma care derulează lucrări de întreținere și reparații pe acest drum a executat lucrări de curățare a șanțurilor și a rigolelor și de toaletare a copacilor de pe marginea drumului. Tot în aceste zile au fost scoase trunchiurile de copaci aduse de viituri în albia pârâului de pe Valea Albă, care reprezentau un pericol pentru infrastructura drumului.

Drumul spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia este foarte important pentru autorități, ne asigură administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram: “De acum înainte drumul spre Sarmizegetusa Regia va fi prioritatea zero fiindcă Sarmizegetusa este simbolul județului Hunedoara și leagănul poporului român.”

Lucrările spre cetatea dacică vor continua pentru ca turiștii care vizitează monumentul UNESCO să se poată bucura de condiții optime de acces. De asemeanea, autoritățile continuă demersurile pentru a impune restricții de tonaj pe drumul Costești – Sarmizegetusa, astfel încât carosabilul să nu mai fie distrus de camionele care transport lemnul adus din pădurile din Munții Orăștiei.