Rezervările au acoperit aproape toata capacitatea de cazare disponibilă în această perioadă. Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, spune că zona oferă turiştilor un alt tip de vacanţă:

„Când vorbim de Delta Dunării vorbim de un altfel de turism, de o vacanță ca o poveste. Cei care vor să se relaxaze la noi vor beneficia, alături de masa tradițională de Paște, de o reală experiență gastronomică locală cu știucă umplută, borș din toate tipurile de pește, sarmale și zacuscă cu carne de pește… avem meniuri pentru toate gusturile. Și în ceea ce privește cazarea oferta este diversificată, de la agropensiuni și pensiuni familiale până la hoteluri de trei, patru sau chiar cinci stele. Avem pachete de 3 nopți de cazare, tarifele sunt de persoană, de la un minim de 550 de lei, până la un maxim de 1.500 de lei, în funcție de zona de cazare, dacă este pe partea continentală sau în Delta Dunării, sau în funcție de categoria de cazare. Un pachet turistic include transferul de la mal până la locul de cazare, masa festivă de Paște, totul în regim de demipensiune și o excursie în Delta Dunării“, a spus Cătălin Țibuleac.

Specificul local și mai ales gastronomia deltaică sunt căutate de turiști, reiese dintr-un studiu realizat de specialistul în turism, Anca Pavel Nedea:

“Turiștii care aleg Delta Dunării vin pentru cadrul natural, pentru gastronomia și tradițiile locale. Deși prestatorii de servicii cred că mai mult de jumătate din gastronomia folosită este una locală, turistul spune că nu este așa, că nu mănâncă produse autentice, că pe acestea le găsește mai degrabă în gospodăriile neavizate. De aceea, unele măsuri care s-au luat pun bazele unui turism sănătos, pentru că s-a făcut pasul spre acreditarea acestor gospodării pentru ca acestea să fie recunoscute,”

La inițiativa lui Ivan Patzaichin au fost făcute demersuri în premieră la nivel european pentru autorizarea centrelor gastronomice locale care să ofere turiștilor preparate tradiționale.