30 de copii de la Școala Laude Reut din Capitală, sub îndrumarea doamnei profesor Diana Gherasimiuc, vor prezenta la finalul anului proiectul de semestru la istorie sub forma unei emisiuni radio. Acțiunea inedită are scopul de a familiariza copii cu procesul jurnalistic, de a îmbunătăți abilitățile de comunicare și lucru în echipă.

Elevii vor realiza, până la șfârșitul lunii aprilie, o emisiune radio ce va cuprinde materiale cu teme din istoria României, documentate și realizate sub forma unor reportaje audio de elevii clasei a 8-a.

La întâlnirea de orientare, jurnalista Maria Țoghină și Andrei Crețoiu designer web la Departamentul Studiouri Teritoriale al Radio România, au prezentat tehnici de redactare, metode de organizare a podcasturilor, metode de lucru cu echipamente specifice, precum și bune practici pentru micii jurnaliști.

Tot în cadrul acestei întâlniri, copii au fost familiarizați cu proiectul EU aleg Romania, ce cuprinde o serie de 500 de documentare, realizate de Societatea Română de Radiodifuziune prin Departamentul Studiouri Teritoriale.