Theodor Florentin Furtună, are 17 ani, este elev în clasa a XI-a la liceul Nicolae Bălcescu din Medgidia şi s-a calificat de curând în finala Olimpiadei Geniilor din Statele Unite ale Americii.

Elevul nu este la prima performanţă de acest gen. Tot anul acesta el a reuşit să obţină locul doi la concursul organizat de NASA.

Am participat la doua concursuri, la NASA, unde am luat locul doi, şi la olimpiada geniilor la care sunt printre finalisti”, spune Theordor Furtună, citat de observator.tv .

La Olimpiada Geniilor, Theodor şi-a imaginat un plan de afaceri. Proiectul “Stay Wild”- prezentat de adolescentul din Medgidia – este unul dintre cele 30 alese în finală.

“Vreau sa aplic o lege care să interzică defrişările în România. Magneţii mei sunt împărţiţi în două părti, cu frumuseţea naturii şi cum ar arăta daca ar fi defrişat”, spune Theodor Florentin, pentru observator.tv.

Despre Theodor profesorii vorbesc doar la superlativ.

“Noi avem în liceu elevi foarte buni. Theodor e un copil ca oricare altul din liceul nostru. Participă la multe activităţi caritabile de voluntariat, la proiecte europene, la conferinţe internationale. E pasionat de informatică si economie”, declară Marius Furtună, directorul Liceului Nicolae Bălcescu din Medgidia, citat de extranews.ro.

GINA ELENA ŞERBAN, profesoară de informatică: “Este serios şi sclipitor la informatică, pentru că eu asta fac cu el, are rezultate deosebite. A muncit foarte mult şi munceşte foarte mult, oricât de genial ai fi. Dacă nu munceşti, nu obţii rezultate”.

Finala Olimpiadei Geniilor va avea loc la o universitate din New York, între 17 şi 23 iunie 2019. Toţi finaliştii din acest an vor face şi o vizită la marile universităţi americane: Harvard, Yale, Columbia şi Princeton.

Theodor pare însă hotărât să îşi continue studiile şi să aibă o carieră în România.