Scopul proiectului este de a încuraja şi atrage cât mai mulţi studenti şi elevi spre domeniul roboticii, respectiv de a le oferi şansa de a-şi aprofunda cunoştinţele de programare şi de a le pune în practică. Cu fiecare nouă ediţie a concursului aceasta ţintă este mereu depăşită, ediţia de anul acesta bucurându-se de participanţi din toate colţurile ţării, precum şi din străinătate.

Concursul international RoboTEC, organizat de voluntarii din Liga AC (Liga Studentilor din Facultatea de Automatică şi Calculatoare), în colaborare cu Universitatea Politehnică Timişoara, Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi companiile din sfera IT&C, ajuns la cea de-a V-a editie, câştigator al premiului „Cel mai bun proiect de/pentru tineret desfăşurat în judeţul Timiş în anul 2018, în domeniul educaţiei”, a incheiat înscrierile.

Dupa o perioada de cateva saptamani in care studenti si elevi pasionati de robotica s-au putut inscrie la una dintre cele 7 probe ale concursului, organizatorii se mandresc cu numarul impresionant de inscrieri, si anume 212 participanti din 6 tari (Croatia, Egipt, Italia, Macedonia, Romania si Serbia).

Dintre cele 7 probe la care participantii s-au putut inscrie (Line Follower Clasic, Line Follower Enhanced, Line Follower Turbo, Maze, Mini Sumo, Mega Sumo, Freestyle), cele mai sunt cele de labirint (Maze) si de urmarire a liniei (Line Follower Clasic).

In cadrul concursului, participantilor vor beneficia de premii remarcabile, cazare, masa, transport in comun gratuit. In plus, nu exista nici taxa de participare.

Momentele spectaculoase ale competitiei RoboTEC 2019 vor putea fi urmarite de toti cei interesati la Shopping City Timisoara (23 martie) si la Facultatea de Automatica si Calculatoare (24 martie).