O fotografie din Maramureș realizată de fotograful sighetean Alex Robciuc a câștigat premiul ” Romania National Award ” și va fi expusă la Londra.

„Sunt extrem de fericit! Sony World Photography Awards a desemnat fotografia realizata de mine, castigatoarea premiului ” Romania National Award “. Este o recunoastere internationala extrem de importanta si ma simt onorat ca acest premiu vine din partea celui mai prestigios concurs de fotografie din lume!”, spune fotograful.

Fotografia castigatoare va fi expusa in Londra la Somerset House, alaturi de ceilalti castigatori, dupa care expozitia va pleca intr-un turneu global.

”Multumesc World Photography Organisation si Sony. Deasemenea multumesc tuturor celor care m-au sustinut si au fost alaturi de mine. Succesul meu de astazi vi se datoreaza si voua! Si bineinteles multumesc prietenului meu Vasile Oanea, cel care de-al lungul timpului m-a primit cu drag in casa sa si m-a lasat sa fotografiez o parte din viata lui inedita, fotografia castigatoare fiind una care il infatiseaza pe el”, spune Alex Robciuc, citat de emaramures.ro.

Alex Robciuc , un topograf de 32 de ani din Sighetu Marmaţiei, pasionat de fotografie a devenit celebru după ce instantaneele lui au devenit virale pe Internet.

Daily Mail, La Republica, Corriere della serra, El comercio sau Discovery România sunt câteva dintre ziarele care i-au publicat fotografiile.