Comunicat de Presă

Uniunea Democrată Turcă din România a marcat Ziua Internaţională a Femeii în perioada 1-9 martie, printr-o serie de manifestări socio-culturale desfăşurate la filialele din Constanţa, Bucureşti, Tulcea, Medgidia şi Măcin. Simpozionul ,,Implicarea femeii turce în societate” desfăşurat în data de 7 martie, la Constanţa, a deschis seria manifestărilor socio-culturale organizate de comisia de femei a UDTR, dedicate membrelor comunităţii turce. La simpozion au luat parte membre ale comunității turce de la filialele UDTR din : Constanţa, Medgidia, Cernavoda, Mangalia, Tuzla, Techirghiol, Cobadin şi Cumpăna. În cadrul dezbaterilor a fost evidențiat faptul că noile generații de tinere din cadrul comunității sunt din ce în ce mai mult implicate în viața socială și înainte de a fi mame sau soții pot face performanță în domenii precum: educație, medicină sau cercetare.

Dezbaterile din cadrul simpozionului au fost urmate de o serată turcească unde peste 250 de membre ale comunităţii au petrecut în ritmurile muzicii turceşti dar şi româneşti. Surpriza serii a constituit-o tombola, la care cele mai norocoase participante au câştigat premii din partea UDTR dar şi a unei cunoscute firme de produse cosmetice. Au răspuns invitaţiei Comisiei de femei a UDTR de a sărbători împreună Ziua Internaţională a Femeii, viceconsulul Republicii Turciei la Constanța, doamna Sabiha Kaçamak, directorul Centrului Cultural Turc „Yunus Emre”, Seher Korucu, dar şi soțiile consulului general și consulului Republicii Turcia la Constanța, doamnele Șahinur Turan și Seher Akdoğan. Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a ținut să le felicite și în acest an pe doamnele comunității turce cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii.

Manifestările socio-culturale organizate de comisia de femei a UDTR cu prilejul Zilei de 8 Martie au fost coordonate de preşedinta comisiei, Melec Amet şi de vicepreşedinta aceleiaşi comisii, Durie Accoium.

Biroul de Presă UDTR