În perioada 8 martie-4 aprilie, Centrul Cinematografic Gene Siskel aduce la Chicago diversitatea şi entuziasmul creativ al cinematografiei europene, în cadrul celui de-al 22-lea festival anual de film al UE la Chicago.

Cel mai mare festival din America de Nord va prezenta exclusiv filme europene, avand 60 de premiere din cele 28 de state membre UE. În conformitate cu tradiţia festivalului, seara de deschidere a fost prezidată de statul ce deţine preşedinţia Consiliului UE, iar în acest an România are această onoare.

Pe 8 martie, seara a fost găzduita de dl. Tiberiu Trifan, Consulul General al României la Chicago. Premiera filmului “Să nu ucizi”, în regia lui Catalin Rotaru şi Gabi Virginia Sarga a fost proiectat chiar în seara deschiderii.

De asemenea, în cadrul festivalului, România va fi reprezentată  de alte doua producţii, Fotbal infinit, regizat de Corneliu Porumboiu, şi Touch me not, câştigător al festivalului de film de la Berlin, regizat de Adina Pintilie.

Interviu realizat de Marian Petruţa, jurnalist North American Romanian Press Association la Chicago cu Consulul General al României la Chicago, Tiberiu Trifan.