La începutul acestei saptamanii, ajunse la Societatea de Transport Public, trotinetele cu care vor putea circula timişorenii sunt pe cale de a fi aşezate în rastele.

Conform reprezentanţilor STPT, chiar de luna acesta vehiculele electrice vor putea fi folosite, în mod gratuit, de către toţi cei care au un card emis de societatea de transport. Totul, însa, abia după ce va fi finalizată aplicaţia care va permite ridicarea trotinetelor din staţii.

„Trotinetele cu siguranţă în a doua parte a lunii martie vor putea fi utilizate, suntem în pregătire a tot ceea ce înseamnă amplasarea în locaţiile stabilite a rastelelor şi, totodata, tot ce tine de legaturile de telecomunicaţii şi partea de utilizare. Va fi o aplicaţie care ne va fi furnizată de către compania care produce trotinetele şi, în baza cardului emis de STPT, în care vor fi anumite date, vor putea fi utilizate”, a spus pentru opiniatimişoarei.ro Nicolae Bitea, directorul STPT.

25 de astfel de trotinete electrice au ajuns în primă faza, la Timisoara. Ele au o autonomie de 30 de kilometri şi pot rula cu o viteză de pană la 25 de kilometri pe ora. Staţiile în care vor fi amplasate trotinetele se vor regasi în zona Complexului Studenţesc. Astfel, una dintre staţii va fi în faţa cantinei politehnicii, una în zona Universităţii de Vest şi cea de-a treia în zona Facultăţii de Electronica şi Telecomunicaţii.

Pentru anul acesta, reprezentantii STPT au prevazut în buget cumpararea a încă 100 de astfel de trotinete electrice, iar odată ce acestea vor fi achiziţionate, autorităţile planuiesc să extindă raza de folosinţă din oraş.

În plus, conducerea STPT trebuie acum să stabilească dacă este potrivit ca în rastelele din Timişoara să apară si biciclete electrice. Asta dupa ce, odata cu trotinetele electrice, au primit şi o bicicletă electrică, în probă, pe o perioada de un an.

„În urma furnizarii de către compania care a produs trotinetele, am primit şi o bicicleta pe o perioadă de un an, în probă, pentru a stabili dacă avem în obiectiv, în urmatoarea perioadă, achiziţia de astfel de mijloace de transport pentru cetăţenii municipiului Timişoara. Rămâne să vedem exact oportunitatea şi dacă se va considera oportun, o vom face. În acest an de probă, bicicleta va fi utilizată de catre angajaţii societăţii noastre şi de catre autoritatea tutelara”, a precizat pentru opiniatmisoarei.ro, Nicolae Bitea.

Bicicletele de acest tip au o autonomie de 60 de kilometri şi sunt limitate la o viteză maximă de 40 de kilometri la oră, iar preţul unui astfel de vehicul pe doua roţi se ridică la aproximativ 5.000 de lei.