La Ghiroda, lângă Timişoara, apicultorii din mai toate regiunile ţării se adună, în fiecare primăvară, la un târg ajuns la cea de-a noua ediţie. Pe langă faptul că au ocazia să-şi vândă şi să-şi promoveze produsele, ei pot să şi cumpere diverse materiale şi unelte necesare stupinei.

Cât depre cei care vor să achiziţioneze miere veritabilă şi produse derivate, unele dintre ele cu adevarat speciale, au de unde alege.

Am venit cu siropuri din miere si diverse plante. La mierea curată, făcută de noi, adăugăm petale de trandafir, merişor, muguri de brad, afine sau iarba stupinei. Totul este natural. Se pot consuma ca atare sau adăugate într-un pahar cu apă, explica pentru opiniatimisoarei.ro unul dintre expozanţi.

Mierea este, în sine, un produs care sprijină sănătatea. Noi adăugam seminţe sau fructe uscate care o transformă într-un produs bun pentru tot felul de afecţiuni. Cu specific, de la depresie sau dureri de stomac, la tuse sau anemie , completaza un altul.

Pe lângă sortimentele obişnuite de miere, la Târgul de la Ghiroda cumpărătorii descoperă miere cu albăstrele, mentă, cimbrişor de munte, anghinare sau coriandru. Pe toată perioada târgului au loc spectacole folclorice şi schimburi de experienţă despre apicultură.

Târgul apicol e deschis si duminica, pana la orele 14.00, iar intrarea este liberă.