Gărâna Jazz Festival, ediţia cu numărul 23, se va desfăşura anul acesta între 11 si 14 iulie. Principalul nume care va concerta pe scena din Poiana Lupului va fi legendarul saxofonist norvegian Jan Garbarek.

Ajuns la cea de-a 23 ediţie, festivalul de jazz de la Gărâna, una dintre cele mai importante manifestări de acest gen din Europa, îşi va deschide porţile pe data de 11 iulie. Vor fi din nou, ca în fiecare an, patru zile de muzică bună şi libertate.

Principalul nume invitat să cânte în acest an este saxofonistul norvegian Jan Garbarek, care se întoarce după 12 ani pe scena din Poiana Lupului.

“Printre cei mai valoroși artiști de muzică jazz, Jan Garbarek și-a folosit ultimii 50 de ani de carieră muzicală pentru a transforma tot ce e dificil într-un limbaj simplu, clar și curat. Nominalizat la premiile Grammy, premiat cu Norwegian Arts Council Award și Willy-Brandt -Award, Garbarek își asumă un stil unic, inspirat de improvizația anilor ’60 și ’70, de folclorul norvegian și de cele mai exotice influențe culturale. Muzica e armonioasă și migrează de la liniște la extaz, e în același timp simplă și complexă, ludică și intensă”, arată organizatorii, citataţi de debanat.ro.

Jan Garbarek revine la Gărâna alături de pianistul și compozitorul german Rainer Brüninghaus, basistul de origine braziliană Yuri Daniel și percuționistul indian Trilok Gurtu. Recitalul va avea loc joi, 11 iulie, în deschiderea festivalului.

La ediția din 2019, concertele din cadrul Gărâna Jazz Festival se vor desfășura pe trei scene: în Poiana Lupului, Biserica Catolică din satul Văliug și Hanul La Răscruce, locul în care a avut loc prima ediție a festivalului, în urmă cu 23 de ani.

Mai multe detalii despre cazare, transport și experiența la Gărâna sunt disponibile pe www.garana-jazz.ro.