Au început înscrierile în clasele pregatitoare în scolile din Timişoara, iar cele de elită au fost neincăpătoare pentru părinţii care au vrut să-şi înscrie odraslele. Cei mai mulţi dintre copii au fost însa înscrisi, ca de obicei, la şcolile cele mai bune din Timişoara.

Astfel, la Colegiul Naţional Bănăţean au fost depuse 57 de cereri pentru cele 6 clase de pregatitoare, din care una cu predare în limba germana.

La Colegiul Pedagogic Carmen Sylva, au fost înscrişi în prima zi 43 de copii pentru cele 4 clase alocate.

La Colegiul Grigore Moisil, s-au depus 61 de cereri pentru cele 4 clase pregatitoare anunţate.

La Liceul Nikolaus Lenau s-au înscris 23 de copii pentru cele 5 clase cu predare în limba germane, iar la William Shakespeare în prima zi de înscrieri au fost depuse 26 de cereri pentru cele 3 clase aferente.

34 de copii pentru cele 4 clase au fost înscrişi la Scoala Gimnaziala 16 Take Ionescu, iar alte 63 de cereri au fost depuse la Scoala Gimnaziala 19 Avram Iancu.

Scoala Gimnaziala 24 a fost asaltată de 75 de copii pentru cele 4 clase, iar la Scoala Gimnaziala 30 s-au depus in prima zi 61 de cereri pentru 6 clase.

Cei mai multi copii înscrişi în prima zi au fost la Şcoala Gimnaziala 7 Sfânta Maria. Au fost inregistrate 81 de cereri pentru cele 8 clase.

Până pe 22 martie, părinţii completează, online sau la unitatea de învaţământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere. Validarea cererilor  are loc, zilnic, in intervalul orar 8.00-18.00, de luni până vineri.

Pe 25 martie, Comisia naţională proceseaza cererile de înscriere, cu ajutorul aplicaţiei informatice şi repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat acest lucru.

Pee 26 şi 27 martie, fiecare şcoala procesează cererile părinţilor care solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere.

28 martie – Comisia naţionala procesează cererile-tip de înscriere şi repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai caror parinti au solicitat înscrierea la o alta unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, dar nu au fost admişi din lipsă de locuri şi care au exprimat în această faza optiunea pentru ănscrierea în şcoala de circumscripţie.

Afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului scolar dar şi al unităţilor de învatamant a candidaţilor înmatriculaţi, a numarului de locuri ramase libere şi a listei copiilor neînscrişi după prima etapă se va face pe 29 martie.

A doua etapa de înscriere în clasa pregatitoare:

1 aprilie – Şcolile vor afişa procedura specifica de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborata de inspectoratul scolar.

2 aprilie – 8 aprilie – Parintii depun cererea-tip de inscriere la secretariatul unitatii de invatamant aflate pe prima pozitie dintre cele trei optiuni exprimate pentru etapa a doua, de catre parintii copiilor care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant in etapa anterioara sau care nu au participat la prima etapa.

8 aprilie -10 aprilie – Procesarea, la nivelul unitatilor de invatamant, a cererilor-tip de inscriere depuse de parinti, aplicand procedura specifica elaborata de inspectoratul scolar, pe baza criteriilor generale si a celor specifice de departajare, in limita locurilor disponibile.

11 aprilie – Afisarea la fiecare unitate de invatamant a listelor finale ale copiilor inscrisi in clasa pregatitoare.

12 aprilie – 19 aprilie – Centralizarea si solutionarea de catre inspectoratul scolar a cererilor parintilor copiilor care nu au fost inca inscrisi la vreo unitate de invatamant.