Dida Dragan la Chisinau (foto A.Obreja18952 - Radio Chisinau)
Dida Dragan la Chisinau (foto A.Obreja18952 - Radio Chisinau)

Muzica Unei Generații Perene la Radio România Regional! Astăzi, într-o zi specială, facem o dedicație specială tuturor femeilor dragi din viața noastră, cărora le dorim LA MULȚI ANI, cu sănătate, bucurii și fericire!

Glasul special prin care vom face această dedicație este al unei Doamne a României, al unei artiste cu totul specială – Doamna DIDA DRĂGAN!

Dida Dragan.Chisinau 2015 (foto www.radiochisinau.md.A.Obreja18908)
Dida Dragan.Chisinau 2015 (foto www.radiochisinau.md.A.Obreja18908)

 

Vă invit să ascultăm în continuare o ediție specială cu multă muzică intitulată „Albume de colecție”!

Pentru început, din repertoriul extrem de vast și valoros al interpretei cu voce de aur, reprezentativă pentru muzica pop-rock și rock din România – marea artistă, Doamna DIDA DRĂGAN – vom asculta piesa intitulată: “Lacrimă de stea” (muz. Liviu Tudan, text Eugen Dumitru)!

(AUDIO) „LACRIMĂ DE STEA” (muz. Liviu Tudan, text Eugen Dumitru) de pe albumul “80 de ani de muzică în 80 de ani de radio” (C&P 1998  Roton & Radio România), interpretată de Dida Drăgan.

 

În continuare, vă propun trei piese noi, două dintre ele reorchestrate și reînregistrate de Doamna Dida Drăgan în 2018 și o piesă nouă din 2019! Audiție plăcută!

„Cu îngeri a nins” (Liviu Tudan/Eugen Dumitru)” , din arhiva Radio România Regional, interpret și producător 2018 – Dida Drăgan.

 

„Norul” (Sorin Chifiriuc/Dida Drăgan)” , din arhiva Radio România Regional, interpret și producător 2018 – Dida Drăgan.

 

„Bun rămas (Adrian Ordean/Adrian Ordean) din arhiva Radio România Regional, interpret și producător 2019 – Dida Drăgan”.

 

În anul 2017, Radio România Regional, în cadrul Proiectului Eu aleg ROmânia! – Ascultă-ți muzica! 100 de melodii ale românilor – a prezentat ascultătorilor povestea piesei “Nu pleca”, ce a fost scrisă special pentru Dida Drăgan, cu ocazia primei competiţii Eurovision la care participa România (1993), printr-un scurt interviu oferit chiar de compozitorul Adrian Ordean. (Materialul a fost realizat de colegii de la Radio România Constanța)

Nu pleca – Dida Drăgan

La finalul acestui recital, oferit de Marea Artistă a României și a Republicii Moldova – Doamna DIDA DRĂGAN – tuturor doamnelor într-o zi de sărbătoare, vă invit să ascultăm două bijuterii muzicale din repertoriul popular, prelucrări folclorice, de pe albumul „Pentru Buni și Pentru Răi…” – un album de colecție ce nu ar trebui să lipsească din fonoteca oricărui român!

20190227_093838.1000 foto cover CD Dida Dragan by Bogdan Dragomir (original C&P Electrecord)
20190227_093838.1000 foto cover CD Dida Dragan by Bogdan Dragomir (original C&P Electrecord)

„Fir De Iarbă” (prel. folclor) de pe albumul „Pentru Buni și Pentru Răi…” (C&P 2001 Electrecord) interpretat de Dida Drăgan.

 

„Într-un fel sau altul, toți marii oameni de artă, indiferent că au aparținut istoriei muzicii, literaturii sau picturii, ne sunt modele. Un model nu este pentru a fi imitat, ci pentru a te raporta la el. Nu trebuie să devină idol. E bine să privești de departe lumina cuiva și să nu te apropii prea mult fiindcă îți rupi aripile…….Cred că o rază a lui Dumnezeu m-a călăuzit întotdeauna… Dumnezeu s-a îndurat de mine și a făcut din ființa mea vasul în care a turnat o picătură de har… Sper să înțelegeți din felul în care cânt tot ceea ce este de înțeles!” DIDA DRĂGAN – selecție de cuvinte potrivite de pe albumul „Pentru Buni și Pentru Răi…”

20190227_093849.1000 foto cover CD Dida Dragan by Bogdan Dragomir (original C&P Electrecord)
20190227_093849.1000 foto cover CD Dida Dragan by Bogdan Dragomir (original C&P Electrecord)

„Codrule, batrânule!” (prel. folclor) de pe albumul „Pentru Buni și Pentru Răi… ” interpretat de Dida Dragan.

 

Bogdan Dragomir – Realizatorul emisiunii – vă mulţumește pentru atenţie şi până la următoarea ediţie vă dorește toate cele bune!

Sursa: Materiale jurnalistice din arh. personală Bogdan Dragomir, fonoteca Radio Romania Regional şi bogdandragomir.ro . Mulţumiri speciale tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei rubrici a emisiunii Muzica Unei Generaţii Perene, la Radio România Regional!

Foto Bogdan Dragomir (arh. pers. B. Dragomir)
Foto Bogdan Dragomir (arh. pers. B. Dragomir)

Bogdan Dragomir

Muzician și jurnalist la

logo Radio Romania Regional (C&P Radio Romania)