42 de milioane de euro vor achita autoritățile locale pentru noua zonă de agrement care ar urma să fie inaugurată în mai puţin de 3 ani.

Vorbim despre un proiect important în Cluj-Napoca.Amenajarea unui aquapark cu opt tobogane acvatice, un centru SPA, dar și un acvariu pe modelul celor din Valencia sau Barcelona. Viitorul parc acvatic va fi amenajat pe 12 hectare, adică suprafața totală a 24 de terenuri de fotbal, într-o fostă zonă de pășunat a orașului.

După 10 ani de planuri şi calcule, autorităţile din Cluj au pus pe hârtie un proiect grandios. Viitorul parc acvatic din inima Transilvaniei promite să fie cu mult peste cele din Ungaria, Bulgaria sau chiar Grecia.

„Cu dotări de ultimă generație, cu facilități moderne, cu tobogane inclusiv de 17 metri înălțime, dar și cu facilități de SPA, va funcționa pe parcursul întregului an nu numai vara”, a declarat pentru monitorulcj.ro, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

În prezent, cei care vor să se bucure de un parc acvatic străbat sute de kilometri.

Zona interioară a parcului acvatic se va întinde pe o suprafaţă de 2 hectare, iar partea exterioară, care va cuprinde bazine, spaţii verzi şi alei pietonale – pe alte 10 hectare. Toboganele cu apă și centrul SPA nu vor fi singurele atracţii.

„Un acvariu de aproximativ 650 de metri cubi de apă va fi cu acces nelimitat și gratuit și vor putea să fie vizionate specii de pești, de meduze, peșteri, se vor putea face lecții cu clasa acolo”, a spus Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, citat de ziardecluj.ro.

Pentru accesul la viitorul aquapark din Cluj-Napoca autorităţile vor amenaja şi un drum în lungime de 800 de metri, cu două poduri. Investiţia totală se ridică la peste 40 de milioane de euro şi ar urma să fie gata peste aproximativ 2 ani şi jumătate.