Medic şi pictor. Două profesii şi o mare pasiune pe care Nicolae Balica, din Timişoara reuşeşte să le îmbine cu succes. Tratarea bolnavilorlor este o artă, la propriu, iar Balica nu doar că îşi ajută pacienţii să învingă boala, dar îi şi învaţă să iubească frumosul. La finalul zilei de lucru el pictează, iar tablourile sale sunt expuse în cabinet.

 „Din păcate, nu am făcut niciun fel de pregătire în ceea ce priveşte pictura sau desenul. Totul este de la Dumnezeu şi am vrut să-l dezvolt de-a lungul timpului pentru că şi munca de cadru didactic sau de medic ne încarcă cu anumite emoţii şi pozitive şi negative”, spune Nicolae Balica, medic ORL, citat de banatulazi.ro.

Are peste 400 de tablouri pictate, iar convingerea sa este ca prin artă se realizează mai rapid o legătură cu pacientul.

„Mi-am dorit să fie foarte multă culoare pentru ca pacienţii să nu fie stresaţi în momentul în care se prezintă la medic. Această culoare am reprezentat-o în special prin peisaje”, a declarat Nicolae Balica, pentru banatulazi.ro.

Pasiunea pentru pictură nu îi răpeşte din timpul dedicat meseriei. Dovadă că recent, a avut o reuşită profesională de excepţie – a redat auzul unui copil.

„Chiar anul acesta pregătirea mea profesională a fost încununată cu efectuarea unui implant cohreal. Această operaţie reprezintă posibilitatea de a reabilita auzul copiilor care se nasc surzi şi ar devein surdo-muţi”, afirmă Nicolae Balica, medic ORL.

Nicolae Balica lucrează la Spitalul Municipal de Urgenţă din Timişoara şi e şef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeş”.