Ideea acestui proiect a pornit simplu, de la o tabara pentru copii cu diabet.

“ Am avut deschidere din partea cadrelor medicale si a parinţilor care au fost receptive şi au lasat copii sa vina putând astfel  sa realizăm acest proiect” a declarat pentru newsbihor.ro, Georgeta Szabo, initiatoare aproiectului “Fauritorii de zambete”.

Proiectul  “Făuritorii de zâmbete”, unul impresionant pentru copiii bolnavi de diabet din Bihor, îşi doreşte, aşa cum o spune şi numele, să aducă zâmbete pe chipurile copiilor dar şi integrarea acestora în activități recreative specifice.

Pentru copiii cu diabet, cu vârste între 8 -12 ani, Asociația „Love Bihor” anunță derularea unui program pe durata a 6 întâlniri. Întâlnirile vor avea loc între orele 11:00 – 17:00 după următorul program: 09 Martie 2019, 30 Martie 2019, 30 Aprilie 2019, 18 Mai 2019 şi 1 Iunie 2019.

Activităţile cuprind ateliere de dezvoltare personală, lucru manual, dans, muzică, jocuri de de societate, vânătoare de comori, tir cu arcul, călărie, excursii. Pe toată durata activităţilor se asigură masa de prânz şi gustarea sub îndrumarea unui cadru medical specializat care va fi prezent pe toată durata activităţilor alături de voluntarii instruiţi ai asociaţiei.

Mai exact, este vorba despre trei activități: jocuri de cunoaștere, atelier de creat măști pentru carnaval și o lecție demonstrativă de kangoo-gym. În proiect s-au înscris 26 de copii, iar până în luna iunie vor mai avea loc încă cinci întâlniri care vor cuprinde alte tipuri de activități.

Aceste evenimente sunt organizate de asociația Love Bihor, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret.

Întrebata care sunt nevoile acestor copii, Georgeta Szabo, iniţiatoarea proiectului a declarat:

“ Nevoile acestor copii nu diferă foarte mult de novoile oricarui alt copil de vârsta lor, atâta  tot ca trebuie să fim atenţi ca ei să aibă o alimentaţie adecvată şi să fie permanent sub supraveghere medicală”

Copii diagnosticaţi cu diabet sunt foarte maturi şi de aceea ei constientizează foarte bine ce li se întamplă, stiu să reacţioneze şi îşi asumă o responsabilitate. Iniţiatorii proiectului îşi doresc ca pe viitor să-şi îndrepte atenţia şi către copii cu dizabilităţi, în special, dar şi pentru copii care provin din familii nevoiaşe.

“ Pentru copii cu dizabilităţi, de cinci ani, mergem la Spitalul de Recuperare Băile 1 mai, unde le oferim activităţi recreative, odată pe serie, asta constă într-un spectacol de magie sau de teatru, urmat de o serie de ateliere creative”,a spus Georgeta Szabo la Digi24.

Pentru copii din familiile nevoiase, organizatorii s-au gandit deja sa organizeze pentru al cincilea an, tabere. Anul trecut 50 de copii cu posibilitati material precare au ajuns in aceste tabere organizate de “Făuritorii de Zâmbete”.

Parintii care doresc să-şi înscrie copiii în aceste activităţi pot suna la număru de telefon 0757. 932. 187, pot trimite un e-mail la adresa lovebihor@gmail.com sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/LoveBihor/.