Județul Maramureş a ajuns pentru a treia oară la Târgul de Turism IMTM din Tel Aviv. De asemenea, 21 de reprezentanți ai administrației locale din județele Bihor, Sibiu, Constanța, dar si de la Salina Turda, sau agenții de turism si proprietari de spații de cazare din toată țara, au prezentat oferte turistice extrem de atractive şi apreciate de turiștii din Israel.

Standul României l-a avut ca invitat pe maestrul Nicolae Voiculeț, care a interpretat la nai melodii de suflet, apreciate atât de cei din stand, cât și de vizitatori.

„Visit Maramureş” a oferit celor prezenţi informații despre oferta turistică a județului prin intermediul lui Dan Carpov, șeful Biroului de informare turistică din cadrul Consiliului Județean Maramureș şi Peninah Zilberman, președintele Fundației Tarbut din Sighetu Marmației.

În prima zi a târgului a fost realizată o prezentare a României într-o sală special amenajată, unde au fost proiectate filme și imagini din țara noastră. În cadrul acestui eveniment au fost oferite detalii turistice tuturor celor care au prezentat interes pentru a vizita meleagurile noastre.

Personalități multiple au vizitat standul României și, implicit, al Maramureșului,  printre aceștia aflându-se și ministrului Turismului din Israel, Yariv Levin, care a stat de vorba cu reprezentantii ministerului, dar care a solicitat şi detalii despre ofertele turistice din România.

Destinația turistică Maramureș l-a atras în mod deosebit iar reprezentanții județului l-au încurajat să efectueze o vizită în cel mai scurt timp.

Pe lângă reprezentanții Consiliului Județean Maramureş, la Târgul de Turism IMTM din Tel Aviv, a fost prezent şi secretarul de stat Cristina Tărteață, alături de o echipă din Ministerul Turismului.

La finalul ediției aniversare s-a citit încântarea pe chipul tuturor expozanților, mulțumiți de faptul că atât agenții de turism din Israel, cât și vizitatorii care au trecut pragul standului au dat asigurări că vor vizita România, respectiv Maramureșul, în viitorul apropiat.

Târgul a avut loc în perioada 12-13 februarie 2019, fiind cea de-a 25-a expoziție internațională anuală de turism IMTM,  cel mai mare târg internațional profesionist de turism din Estul Mediteranei.

Scopul acestui eveniment este de a promova turismul intern și extern si de a consolida relațiile de cooperare dintre entitățile de turism din Israel și cele din restul lumii.