Eveniment emoționant la Centrul de Îngrijire și Asistență Poienile de Sub Munte, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș.

Lulu Ionescu, un senior găzduit la acest centru, a împlinit astăzi venerabila vârstă de 100 de ani.

A fost o atmosferă de sărbătoare, întrucât cei aproape 100 de beneficiari, alături de directorul general al DGASPC, Alina Coste Mădăras, personalul centrului și oaspeții sosiți de la Consiliul Județean, l-au aniversat pe Lulu Ionescu cu un tort și câteva cadouri. Toți cei prezenți alături de primarul din Poienile de sub Munte și unii consilieri județeni din cadrul Comisiei pentru sănătate, muncă și solidaritate, familie și asistență socială i-au urat sănătate și i-au cântat ”La mulți ani”.

Seniorul aniversat nu a fost uitat nici de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, care, pe lângă toate urările de bine transmise, a dorit să marcheze centenarul beneficiarului printr-o diplomă aniversară ce i-a fost înmânată de directorul DGASPC Maramureș, Alina Coste Mădăras.

E un moment emoționant, pentru că pe lângă vârsta înaintată, Lulu este și un om cu caracter puternic și o dorință de a trăi extraordinară. El e dovada vie că omul poate învinge orice obstacol în viață”a spus Alina Coste Mădăras citată de maramedia.ro.

Lulu Ionescu a fost supranumit de cei care l-au cunoscut „omul care sfidează moartea”, deoarece s-a născut cu o boală foarte gravă și avea o speranță de viață de doar câțiva ani. Însă el a reușit să uimească lumea medicală prin longevitatea sa.

Lulu a stârnit interesul unei echipe de la National Geographic, care a venit în Maramureș și a prezentat lumii acest caz medical. Lulu Ionescu a ajuns la Poienile de Sub Munte în anul 1959. De atunci, niciun aparținător nu s-a interesat de soarta sa. Angajații centrului și cadrele medicale sunt singura lui familie.