Cosma Maria Bianca și Constantinescu Mihaela sunt eleve ale liceului Ovidius din Constanța și totodată sunt câștigătoarele concursului de design al spațiului Ames Space Settlement NASA 2018.

Proiectul “Cicada”, constă într-un habitat uman care se află pe orbita pământului compus dintr-un parc și un lanț hotelier. Proiectul fetelor susține atât viața în spațiu cât și turismul spațial.

Elevele au reușit să treacă de 20 de țări, impresionând juriu cu proiectul lor. Aproximativ 10.mii de studenți din 20 de țări au particpat la competiția din acest an cu aproximativ 2500 de proiecte.

De asemenea, proiectul lui Adi Elif, student la Liceul Ovidius, a câștigat Premiul I pentru premiul literar. Proiectul se numește „Exchange on Amasia”. Alți studenți români au câștigatal doilea și al treilea premiu, precum și mențiuni la concursul NASA.

Elevii români sunt printre cei mai buni din lume, iar acest lucru se vede de fiecare dată când participă la un concurs internațional, pentru că vin acasă cu premii. Indiferent de ce concurs este vorba, elevii nostri reușesc să se facă remarcați.

Deși sistemul nostru educațional este atât de criticat în România, elevii nostri sunt foarte buni și apreciați. Este adevărat că aici este și meritul părinților care au grijă ca acești copii să învețe și să facă tot ce este nevoie pentru a ajunge oameni în viață.

Nu ne rămâne decât să-i felicităm pe acești copii, să le urăm success în continuare și la cât mai multe reușite. Să sperăm că dacă au prin gustul victoriei, să-și dorească din ce în ce mai multe premii de acum încolo. Cu siguranță, aceste premii le deschid tuturor o ușă spre un viitor strălucit!