Dotarea laboratoarelor Liceului auto din Constanţa va fi făcută cu bani europeni. Fondurile europene vor fi folosite şi pentru refacerea cantinei.

Membrii Comisiei pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate din cadrul Consiliului Local municipal Constanţa au avizat favorabil proiectul de hotărâre privind „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida, Constanța”. Ca urmare proiectul va cuprinde reabilitarea cantinei şi dotări ale atelierelor pentru practica elevilor:

„S-a împărțit axa 4.4 și 4.5, la 4.5, relocându-se niște bani de la liceele tehnologice, pentru construirea de creșe și grădinițe. Și atunci ne-a rămas suma mult mai mică, nu mai putem să mergem cu tot proiectul pe cele două clădiri și, obiectivul acestei subaxe fiind acela de a dota liceele tehnologice, am ajuns la concluzia dotării atelierelor tehnologice, deci renunțăm la căminul internat de reabilitare și mergem pe fosta cantină, care va fi reabilitată și dotată. Dotările costă foarte mult și de aceea conducerea școlii a preferat să mergem pe partea de dotări pentru toate meseriile care sunt ca urmare a absolvirii acestui tip de liceu“, a declarat Ani Merlă.

Valoarea totală a proiectului de reabilitare şi dotare este de 7,4 milioane de lei din care construcţiile şi montajul reprezintă 3,4 milioane de lei, iar dotările aproximativ 4 milioane de lei.

Cererea de finanţare va fi depusă până în luna martie a acestui an.