Conducerea Grădinii Zoologice din Tg. Mureş a pus la punct toate detalii pentru activitățile ce vor fi organizate de ”Ziua Urșilor”, pe 2 februarie.
Acestea debutează în 28 ianuarie și se încheie în 8 februarie și se adresează, cu precădere, preșcolarilor și elevilor din învățământul primar.

Cele mai multe vor avea loc în data de 2 februarie, a precizat pentru Radio Tîrgu-Mureș directorul Grădinii Zoologice din Tîrgu-Mureș, Horațiu Gorea:

“În data de 2 februarie când este Ziua Urșilor, la ora 11,00 în Amfiteatrul din cadrul Grădinii Zoologice va fi organizată o prezentare despre urși, în general iar la ora 12,00 va fi organizată, în adăpostul urșilor, prognoza cu legenda specifică, dacă va veni primăvara, dacă va continua iarna iar de la ora 13,00 va fi organizată, tot în Amfiteatru, o activitate cu elevii maghiari.”

Potrivit legendei, în fiecare an, pe 2 februarie, ursul iese din bârlog după hibernare, iar dacă nu vede soarele își continuă somnul încă 6 săptămâni.

De regulă, prognoza urșilor de la Zoo Târgu-Mureș s-a confirmat, spune Horațiu Gorea, deși comportamentul urșilor aflați în captivitate este diferit față de al celor care trăiesc în mediul lor natural.

În prezent, Grădina Zoologică din Tîrgu-Mureș are 9 urși, dintre care un puiuț care a venit pe lume anul trecut.