Clădirea Muzeului de Artă Populară va fi restaurată cu fonduri europene. Proiectul de hotărâre a fost avizat favorabil de membrii Comisiei pentru învăţământ şi cultură, urmând să intre la votul plenului Consiliului Local Municipal (CLM) Constanţa.

Conform declaraţiei directorului executiv al Direcţiei Programe şi Dezvoltare din cadrul Primăriei Constanţa, Ani Merlă, imobilul nu a fost restaurat până acum din cauza unor probleme de natură birocratică.

Noi am avut o problemă la acest muzeu, inclusiv cu faptul că a doua clădire – clădirea veche – este într-o dispută; s-a rezolvat până la urmă patrimonial cu Consiliul Județean. În acest moment este finalizată, lucrările vor fi de consolidare, construcții sanitare, termice, electrice, ventilare, organizarea de șantier, adică absolut tot ce trebuie, mai puțin dotări, a menționat Ani Merlă.

Valoarea proiectului este de peste 7,1 milioane de lei.

Municipalitatea constănţeană a mai depus la ministerul Culturii, un proiect similar în luna noiembrie a anului trecut pentru a fi prins în programul multianual de investiţii pentru clădiri de patrimoniu.

Dacă el va fi prins sau nu în bugetul de anul acesta al ministerului, nu știm. Dar noi am făcut un pas înainte, în sensul că am finalizat și documentația și a o aproba în ședință de consiliu, astfel încât, în momentul în care apătrem acolo să putem să aplicăm imediat, a completat directorul executiv al Direcţiei Programe şi Dezvoltare din cadrul Primăriei Constanţa.