Bubo Bubo este noul locatar de la Zoo Târgu Mureş. Pasărea răpitoare a fost capturată și trimisă în România în voiaj forţat după ce a atacat mai mulți oameni într-un parc din Amsterdam şi asta deoarece la noi, există încă două exemplare similare. Bufniţa, care face parte dintr-o specie protejată, a devenit rapid atracția principală a locului datorită poveştii ei.

Și-a stabilit teritoriul în acel părculeț, iar tot ce trecea prin zona respectivă, ca erau oameni, că erau copii, animale, erau alungați, atacați, ea aparându-și teritoriul. Colegii de acolo, știind ca am mai avut și mai avem exemplare din această specie, ne-a fost oferită și am acceptat-o cu drag în colecția grădinii zoologice din Târgu Mureș”, Horațiu Gorea, director Zoo Tg. Mureș.

Bufnița pare sa se simta bine pe meleagurile românești, iar ca măsură de precauție, a fost instalată singură în adăpost.

Păsările din această specie au o greutate de aproape 3 kilograme și o lungime de 70 de centimetri.

“Interesul și atenția sunt deosebite pentru acest exemplar. Este posibil să avem și vizitatori din Olanda care au fost în contact cu acest exmplar și care doresc să vină la Târgu Mureș”, Horațiu Gorea, director Zoo Tg. Mureș.

Deocamdată cei mai curioşi vizitatori sunt copiii.

Grădina Zoologică din Târgu Mureș este cea mai mare din țară, având peste 1.200 de animale din peste 190 de specii.