La cei 11 ani, Olimpia Cărăuleanu este campioană europeană la balet. A strâns deja o colecție impresionantă de peste 200 de diplome și premii, iar de ceva vreme se clasează mai mereu pe prima treaptă a podiumului, indiferent de stilul de dans abordat. La concursurile la care a participat, din țară sau de peste hotare, specialiștii au notat-o cu cel mai mare punctaj pentru tehnică și impresia artistică. De data aceasta aprecierea a venit din partea juriului de la semifinala Youth America Grand Prix, care s-a desfășurat în Barcelona.

Povestea a început în urmă cu 6 ani atunci când părinții Olimpiei au observat plăcerea ei pentru dans și artă, iar sub îndrumarea profesoarei Alexandra Porumboiu, de la Școala Joy 2 Dance, Olimpia a obținut locul I la balet clasic și s-a clasat în primele 12 la dans contemporan. Multă muncă și dăruire au condus-o pe micuța balerină pe podium.

Fiecare dimineață pașii o conduc către performanță. În fiecare zi, Oli, așa cum îi spun cei dragi, merge în sala de balet pentru ca visul ei să devină realitate. Locul I în semifinalele de la Barcelona au motivat-o pe Oli să devină cea mai bună.

“M-am pregătit foarte mult, m-am pregătiti și în sală și acasă și înseamnă chiar foarte mult. Este cel mai important concurs. R: Ai muncit mult pentru asta? Te-ai așteptat să câștigi locul I? Olimpia: Sincer, nu. Nu mă așteptam să iau pentru că au fost foarte mulți concurenți. Au fost din diferite țări din Austria, din Franța din Barcelona”, a spus  Olimpia Cărăuleanu.

Acum așteaptă finala mondială de la New York și continuă antrenamentele în sala de balet sau chiar și acasă pentru ca totul să iasă perfect.

“Bineînțeles ne vom pregăti zi de zi până în luna aprilie căci în aprilie este finala. 12-19 aprilie, cât putem noi mai bine și pe parte de tehnică, și pe parte artistică pentru că totul contează acolo”, a declarat Alexandra Porumboiu, coregraf .

Numai câteva luni și multă muncă o despart pe Olimpia de locul 1, în finala de la New York.