Pacienții care trec pragul unui cabinet stomatologic din Timisoara sunt tratați cu… muzică, în loc de anestezie. Procedura este unică în Europa de Est. Un meloterapeut le cântă pacienţilor la o orgă electronică, astfel că oamenii se relaxează, li se induce o stare de linişte, iar medicul lucrează mult mai ușor.

„Mă simt bine, relaxată și la fel a fost și prima mea experință aici, a fost unică. Deși sunt însărcinată, nu toată lumea în momentul în care spui că ai o problemă la dinți, ridică din umeri. Pentru o gravidă e dificil să ai o durere în plus.  În timp ce eram pe scaun, m-am relaxat, la fel și copilul și în momentul în care am plecat m-am simțit energizată”, povesteşte Raluca, pacientă.

Şi pentru cei care stau la rând aşteptarea este mai uşoară. Scapă de teama de stomatolog şi ascultă un concert live.

„Puțini se folosesc de o resursă așa de benefică pentru suflet, trup și minte. Iar faptul că ai parte de un spectacol live, în sala de așteptare mi se pare genial, inedit”

Şi medicul dentist spune că lucrează mai ușor și mai eficient, în aceste condiţii.

„Și pentru mine ca medic este ca și cum aș lucra cu o echipă, nu aș lucra singură. Mă ajută să mă concentrez foarte bine, iar pentru pacient cred că e o vindecare complexă. Consider că toate afecțiunile pornesc de la o durere a sufletului, inclusiv cea de dinți, pleacă de la o problemă emoțională. Este un cabinet unic în Europa de Est? Da, cu muzica live și meloterapie este singurul”, spune Miruna Iovu – medic stomatolog.

Cel care compune melodiile terapeutice şi le interpretează este Gheorghe Iovu.. Zeci de oameni vin zilnic la cabinet pentru tratamentul stomatologic ce include şi terapie prin muzică.