Moștenitorii României au spus într-un glas „Eu aleg România” în sala de spectacole de la Radio Târgu-Mureș.

Evenimentul a fost deschis de vocea inconfundabilă a Soranei Fărcaș care a interpretat piesa Rugăciune pentru părinți. Apoi, managerul Studioului Teritorial Radio Târgu-Mureș, Lavinia Nicoleta Ghișa, a vorbit despre întreg proiectul ”Eu aleg România”, derulat pe parcursul a 5 ani, de Rețeaua Studiourilor Teritoriale Radio România, dar mai ales de cel dedicat Centenarului, în 2018, care a cuprins o serie de evenimente organizate la Tg Mureș și Brașov. Totodată a anunțat continuarea proiectului prin lansarea expozițiilor virtuale România 100 – Eu aleg România care conțin cele 100 de momente esențiale din istoria românilor și care vor ajunge și în instituțiile de învățământ mureșene.

          ”Expoziția virtuală Eu aleg România este o expoziție cu termen nelimitat, la care pot accesa elevii, studenții, profesorii și absolut toți cei interesați. În instituțiile de învățământ vom duce panourile de semnalizare interioară care au un QR Code care, accesat cu telefonul mobil sau tableta, vă va transpune într-o plimbare virtuală printre documentarele noastre și vă va da posibilitatea să descărcați gratuit E-book-ul cu toate filmele documentare din proiect. E-Book-ul a fost realizat de Radio România Regional cu sprijinul colegilor noștri de la Agenția de Presă Rador și Editura Casa Radio. Materialele se pot folosi la clasă gratuit”, a precizat managerul Studioului Teriorial Radio Târgu-Mureș, Lavinia Nicoleta Ghișa.

Au răspuns provocării de a intra în maratonul celor 100 de mesaje, sub sloganul “Eu aleg România”, copii de la Grădinița “Dumbrava Minunată” și elevi de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, Școala Gimnazială „Europa”, Școala Gimnazială „Dacia”,  Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”, Școala Gimnazială „George Coșbuc”, Colegiul Pedagogic „Mihai Eminescu” și Școala Gimnazială Nr. 7.

“Aleg România pentru că această țară este rodul luptei a zeci de generații și pentru că ea nu ne aparține nouă, ci altor zeci de generații care vor veni. E datoria noastră să păstrăm și să ducem mai departe acest colț de Rai minunat” – Alina Pașca, Colegiul Pedagogic „Mihai Eminescu”

În anul Centenarului Marii Uniri, Radio România Regional a spus cea mai frumoasă poveste a unei țări – “Istoria românilor în 100 de momente esenţiale”. 100 de evenimente ce au determinat construirea unei naţiuni unite, puternice, demne şi independente. 100 de momente definitorii din istoria românilor pentru Centenarul României. 100 de reportaje radio, 100 de materiale video, expoziția „România 100 – Eu aleg România“ realizată în 12 orașe în care Radio România Regional are studiouri teritoriale sau locale la care se adaugă zeci de evenimente artistice și culturale, sunt cifrele cu care ne mândrim.

România 100 – Eu aleg România” este un proiect cultural Radio Rom\nia finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii și Identității Naționale.