Lucruri frumoase s-au întâmplat  la Craiova, unde timp de patru luni,  pe esplanada Teatrului Național “Marin Sorescu“ a putut fi vizitată expoziția “România 100 – Eu Aleg România”.

Au fost expuse câte 10 panouri în care sunt prezentate 100 momente istorice ale poporului român, cu imagini și texte. Informațiile inserate pe standuri sunt elementele de prezentare ale fiecăruia dintre cele 100 de momente ale istoriei poporului român, de la origini până în 1918, momente ale căror prezentare editorială este realizată de Rețeaua Studiourilor Teritoriale în ediția centenară a  campaniei editoriale “Eu aleg România”.

Pe esplanada Teatrului Național  “Marin Sorescu“, unde au fost amplasate și cele 10 panouri ilustrate, craiovenii au avut parte de un spectacol cu invitați speciali, printre care formația etno-pop Ho-ra, formația pop-opera Angels,.

Sala de festivități a liceului Marin Sorescu din Craiova a fost neincăpătoare pentru zecile de elevi de la cele 4 colegii din oraș care au asistat la o adevarată lecție de istorie prezentată de prof. Traian Dorobanțu, inspector istorie la ISJ Dolj.

De asemenea, Alexandru Mogoșeanu, managerul Radio Oltenia-Craiova, a evocat importanța evenimentelor legate de Centenar. După discursurile celor doi invitați au urmat proiecțiile.

Peste 30 de documentare, în cele 90 de minute de proiecție au evocat momentele esențiale din istoria românilor.

Momente din istoria românilor pot fi urmărite și pe panoul cu display grafic  montat la intrarea principală din Electroputere Parc, cel mai important mall din municipiul Craiova.

În an Centenar, conștientizăm în mod deosebit că Marea Unire din 1918 a fost și rămâne pagina cea mai importantă a istoriei românești şi, de aceea, la aniversarea a 100 de ani, Radio Oltenia-Craiova vă prezintă „Istoria românilor în 100 de momente esențiale” pentru a le transmite spre păstrare viitoarelor generaţii.

România 100 – Eu Aleg România” este un proiect cultural Radio România susținut de Guvernul României prin Ministerul Culturii și Identității Naționale.

https://www.youtube.com/watch?v=BLyd3kQx3EY

https://www.youtube.com/watch?v=JMB62ex6hXo