Inaugurarea expoziţiei “România 100 – Eu aleg România” a avut loc în Parcul Central din Sighetu Marmaţiei, iar evenimentul a fost gândit să fie marcat sub forma unui spectacol folcloric, iar cu ajutorul celor 10 panouri amplasate s-a urmărit aducerea în atenţia publicului a 100 de momente esențiale din istoria milenară a poporului român.

Expoziția “România 100 – Eu aleg România” face parte din proiectul Eu aleg România, demarat în anul 2014 de studiourile teritoriale Radio România, și este o ediţie aniversară dedicată Centenarului României.

Suntem bucuroși să îi invităm pe sigheteni în central orașului, unde au ocazia să vadă panourile expoziției România 100 – Eu aleg România. Aceasta este o campanile pe care Radio România Regional o desfășoară de 5 ani de zile la nivelul întregii țări prin stațiile teritoriale și locale.

În acest an în mod evident ne îndreptăm atenția asupra Centenarului Marii Uniri. Sighetenii, dar și locuitorii din marile orașe ale țării, au ocazia să-și reamintească de 100 de momente istorice esențiale ale istoriei românilor. Sunt 100 de momente foarte bine alese de un consiliu științific din care fac renumiți istorici români. Expozițiile prezintă 100 de momente definitorii din istoria poporului român reflectate în imagini-document pe panourile amplasate în zona centrală din fiecare oraș, pentru a  evidenţia modul în care a fost construită o naţiune puternică, unită, demnă şi independentă, care contribuie şi astăzi la formarea patrimoniului universal. Ne dorim ca în perioada cât va fi deschisă expoziția să atragem cât mai mulți oameni în jurul unui mesaj unificator”, a precizat Bogdan Roșca, manager Radio Romania Cluj.

 Prezenţa în Parcul Central a fost una deosebită pentru toţi, fie ei tineri, adulţi sau copii, care s-au oprit  și au citit cu interes de pe panourile amplasate, momentele care ne-au definit ca neam.

Pentru sigheteni, evenimentul organizat de Radio Clu ja fost o lecţie de istorie vie şi a marcat o parte a identităţii noastre naţionale.

Expoziția România 100 – Eu aleg România este un proiect cultural Radio România, finanțat de Guvernul României, prin Ministerul Culturii și Identității Naționale.