Greek Food Show, o importantă expoziţie de mâncare grecească, va fi organizat la Bucureşti, România, în perioada 18-20 ianuarie 2019.

Expoziţia este organizată de Economotechniki şi de Northevents, sub egida şi cu sprijinul Ministerului Economiei şi al Dezvoltării din Grecia, al Ambasadei Greciei la Bucureşti şi al Camerei de Comerţ Eleno-Române.

Colaborarea celor două companii, dintre cele mai experimentate în organizarea de târguri şi expoziţii şi în promovarea vânzărilor în străinătate, precum şi sprijinul acordat de instituţiile statului consolidează continuarea inţiativelor importante pe care Grecia le întreprinde pentru dezvoltarea vânzărilor în ţara vecină, initiative care în ultimii ani au adus rezultate semnificative.

Exporturile Greciei în România au crescut în 2017 cu 14% în raport cu 2016 şi s-au situat la peste 870 de milioane de euro.

Necesităţile pieţei româneşti sunt mari, în special în privinţa alimentelor, dat fiind că ţara importă circa 60% din consumul de alimente.

România reprezintă cea mai atractivă piaţă din Europa Centrală şi de Sud-Est pentru produsele alimentare greceşti graţie apropierii geografice de Grecia şi a dimensiunilor pieţei acesteia.

Grecia exportă multe produse alimentare în România, cum ar fi citrice, ulei de măsline, măsline, fructe şi legume conservate, biscuiţi, sucuri, produse din peşte, produse lactate etc.

În mod special, cu privire la fructe şi legume, România reprezintă prima piaţă pentru produsele greceşti, cu un consum de 186.000 de tone pe an.