?

La invitația președintelui Comunității Evreilor din Oltenia, academician Corneliu Sabetay,  luni, 12 noiembrie 2018, ambasadorul statului Israel în România, Excelența Sa doamna Tamar Samash a efectuat o vizită în municipiul Craiova. Domnia Sa a poposit la Sinagogă, unde s-a întâlnit cu membri ai comunității evreiești din Craiova și cu reprezentanți ai unor instituții de cultură și ai altor culte.

Vizita doamnei Tamar Samasha a continuat la Primăria Municipiului Craiova cu  o întrevedere cu viceprimarul  Adrian Cosman. La ora 14:00, la sediul Consiliului Județean Dolj, doamna ambasador s-a întîlnit cu domnul Ion Prioteasa, președintele Consiliului și cu prefectul județului, Dan Narcis Purcărescu.

Cu această ocazie, gazdele i-au făcut distinsului oaspete o prezentare a Olteniei, a Craiovei și a oportunităților de colaborare în plan economic, cultural și de învățământ între cele două țări, între Oltenia și Israel.

Referindu-se la sentimentele evreilor față de România, doamna ambasador Tamar Samash a declarat:

Tamar Samasha fost desemnată pentru funcţia de ambasador al Israelului în România, după ce ocupase postul de ambasador în Belgia. Este cea de-a doua prezență într-un post oficial în România, domnia sa fiind consilier al ambasadorului Israelului în țara noastră în perioada 1988 – 1991. Este diplomat al Ministerului israelian de Externe începând din decembrie 1975, iar în acest an, misiunea doamnei Tamar Samash în România se va încheia.

A consemnat Ludovic Vulea, redactor Radio România Oltenia Craiova