Din ținutul Bihorului, marea interpretă de muzică populară Viorica Flintașu transmite gânduri de prețuire pentru radioul românesc, la microfonul căruia a debutat în anul 1966, cu înregistrări realizate cu Orchestra de muzică populară a Radiodifuziunii Române sub conducerea dirijorului George Vancu. De peste 50 de ani Viorica Flintașu a rămas fidelă transmiterii folclorului autentic cules din depresiunea Beiușului, zonă reprezentativă etnografic și muzical pentru Bihor.

Mărturisirile Vioricăi Flintașu aduc în actualitate datini și obiceiuri din zona Bihor, cântece păstrate de-a lungul timpului prin interpretarea sa inedită. În amintirile sale personalitățile radiofonice sunt evocate, reconstituindu-se astfel un timp din istoria radioului românesc prin activitatea celor ce și-au dedicat viața conservării și difuzării folclorului autentic. Invitarea la emisiunea Galeria interpreților de muzică populară în ziua când radioul românesc împlinește 90 de ani de la înființare este un gest de prețuire pentru cei ce au reprezentat și reprezintă modele pentru transmiterea cântecului popular românesc. Astăzi, în zi aniversară, Viorica Flintașu spune cu emoție vădită în glas: La mulți ani radioului  meu de suflet, radioului românesc!

O emisiune de Gabriela Rusu-Păsărin, realizator emisiuni, Departamentul Studiourilor Teritoriale, Societatea Română de Radiodifuziune