Locuitorii din nordul Moldovei care doresc să înceapă o afacere au o nouă oportunitate financiară. Este vorba de sume de până la 138 000 de lei, bani nerambursabili, care pot fi accesați de locuitorii din județele Bacău, Neamț, Iași, Suceava, Vaslui și Botoșani, indiferent că locuiesc în mediul rural sau urban. Cei interesați trebuie doar să pregătească un plan de afaceri pe care să-l înscrie direct în competiție, în cadrul proiectului Start la Antreprenoriat în Nord-Est (S.A.N-E). În urma evaluării realizate de un juriu de specialitate, planurile depuse vor primi un punctaj pe baza căruia se va întocmi un clasament.

Pentru înscrierea direct în competiție exista un număr de maximum 35 de locuri disponibile. Planurile înscrise vor intra în concurență cu alte aproximativ 280 de planuri depuse de către participanții deja înscriși în proiect.

Pentru a fi eligibile pentru obținerea subvenției, afacerile trebuie să fie non-agricole și să aibă sediul sau punctul de lucru în orașele din județele menționate. Posesorii planurilor ce vor primi subvenția vor beneficia, totodată, de sprijin constând în consiliere și monitorizare pentru dezvoltarea afacerii în primele 18 luni de la data demarării ei. Pot profita de această șansă atât persoane care nu au experiență antreprenorială, precum angajați, șomeri, persoane inactive, studenți sau proaspăt absolvenți de liceu care au împlinit 18 ani, cât și antreprenori care nu dețin pachetul majoritar într-o firmă deja existentă și doresc să dezvolte una nouă.

Persoanele interesate pot accesa site-ul proiectului, antreprenorinmoldova.ro, si pagina de facebook Start la Antreprenoriat in N-E, unde vor găsi detalii despre proiect, precum și datele de contact ale recrutorilor noștri, care le pot răspunde la întrebări și le vor acorda sprijin pentru înscriere.