Deputata PiS, Joanna Lichocka, a informat că Ministerul Culturii  are gata proiectul de lege privind deconcentrarea pieței mediilor în Polonia în diverse segmente.

În discuția cu Polskie Radio, deputata PiS a subliniat că proiectul de lege este gata, dar decizia în problema începerii lucrărilor la acest proiect va fi luată de către guvern și conducerea partidului Lege și Justiție.

În opinia deputatei PiS este nevoie de schimbarea situației actuale, deoarece piața media în Polonia este dominată de editurile străine, în primul rând germane.

În opinia sa, introducerea legii va duce în mod sigur la conflict cu Bruxelles-ul și cu partidele din opoziție.

„Să nu ne facem iluzii, aceasta va însemna un nou mare conflict. Poate însemna de asemenea un conflict pe linia Polonia – Uniunea Europeană. Marile edituri germane, germano-elvețiene vor protesta foarte energic, vor spune că nu este vorba de nicio deconcentrare a proprietății, ci numai de o luptă cu ele. Momentul în care se va putea ieși cu acest proiect trebuie ales cu foarte mare grijă” – a comentat.

„Vreau să dau asigurări că nu vom renunța la acest proiect. Deconcentrarea mediilor este în programul partidului Lege și Justiție și rămâne numai întrebarea, când vom putea trece la ea” – a adăugat Lichocka.