Patru incendii au izbucnit, miercuri, 29 august, în Toscana. Incendiile au fost stinse şi nu mai reprezintă o ameninţare. Însă pompierii au lucrat din greu ore întregi pentru a domoli flăcările. Primul incendiu a avut loc după-amiază, în partea de sus a localităţii Camaiore: patru elicoptere au intrat în acţiune, cu pompieri şi voluntari sosiţi din diferite zone.

Într-o înregistrare video, un voluntar din Livorno încearcă să stingă flăcările din pădure în mijlocul fumului. Situaţia s-a îmbunătăţit, apoi, pe parcursul nopţii. Tot spre seară, în jurul orei 21:00, a izbucnit un alt incendiu vast în provincia Lucca, în localitatea Capannori, într-o zonă de vegetaţie deosebit de luxuriantă.

Pompierii şi voluntarii au intervenit şi aici şi au muncit până în zori pentru a ţine sub control flăcările. Daunele aduse pădurii sunt considerabile. Alte două incendii s-au declanşat, miercuri noaptea, în Insula Elba. Au fost incendii minore, care au fost stinse la timp. Au intervenit pompierii din Portoferraio şi voluntarii Antiincendiu Boschivo.