Consiliul Judeţean Olt, Primăria Drăgăneşti-Olt şi Casa de cultură „Ileana Constantinescu” organizează în perioada 24-25 mai 2018 cea de-a doua ediţie a Festivalului Naţional de Folclor „Lică Militaru”. Festivalul este unic la nivel naţional, organizatorii propunându-şi să readucă în actualitate cântecele specifice ritualului de nuntă şi aproape uitatele cântece ale lăutarilor de altădată. Este un gest de restitutio cultural prin glasurile tinerilor interpreţi de muzică populară, care preiau astfel tradiţia şi o perpetuează.

Preselecţia va avea loc în data de 24 mai 208, începând cu ora 9.00 la Casa de cultură „Ileana Constantinescu”, Festivalul-concurs şi Gala festivalului se vor desfăşura în data de 25 mai 2018 de la ora 18.00. Manifestarea folclorică va fi transmisă în direct la TVR Craiova şi la Radio România Antena Satelor, iar înregistrarea galei va fi difuzată ulterior la TVR3, la Radio România Regional şi la Radiodifuziunea ungară MTVA, emisiunile în limba română.

Festivalul Naţional de Folclor „Lică Militaru” a fost selecţionat şi face parte din proiectul „10 festivaluri Naţionale de Folclor”, proiect derulat de Radio România Regional şi va acorda Premiul „Tineri interpreţi de muzică populară” pentru autenticitatea repertoriului şi valoarea interpretativă a cântecelor prezentate în concurs.

A consemnat Gabriela Rusu-Păsărin, realizator la Departamentul Studiourilor Teritoriale, Societatea Română de Radiodifuziune