Bun regăsit la o nouă ediţie a emisiunii “Ceas de taină”! Sunt Gabriela Rusu-Păsărin şi împreună cu Florin Bordeiaşu, regizorul de emisie, vă invităm să ascultaţi o emisiune-document dedicată Domnului Acad. Răzvan Teodorescu la ceas aniversar.

Membru titular al Academiei Române (din anul 2000) şi vicepreşedinte al acesteia (din 20 aprilie 2018), Domnul Profesor Răzvan Teodorescu este un eminent istoric de artă, personalitate marcantă a culturii române recunoscută în plan naţional şi internaţional. În ianuarie 2007 a fost ales membru în două academii din sud-estul Europei: Academia Albaneză şi Academia Macedoneană.

Este Secretar General al Asociaţiei Internaţionale de Studii Sud-Est Europene.

Este laureat al Premiului Herder (1993) şi distins cu Ordinul Naţional “Pentru Merit” în grad de Comandor.

Domnul Acad. Răzvan Teodorescu este Preşedintele Secţiei de Arte, Arhitectură şi Audiovizual a Academiei Române şi în această calitate ne-a definit din  perspectivă diacronică rolul radioului public în promovarea culturii române, un “magnetism la distanţă” în competiţia pe piaţa media cu “mirajul imaginii”, televiziunea.

 

O emisiune de Gabriela Rusu-Păsărin, realizator emisiuni la Departamentul Studiourilor Teritoriale, Societatea Română de Radiodifuziune

 

Foto: Revista Clipa