Institutul Cultural Român Budapesta a invitat publicul, la sediul său, în seara de 8 martie, la prelegerea intitulată Marile doamne ale literaturii române susținută de Florin Cioban, profesor universitar dr. habilitat la Catedra de Filologie Română, Universitatea ELTE din Budapesta. Prelegerea intitulată Marile doamne ale literaturii române a prezentat succint câteva nume feminine reprezentative ale scrisului românesc din perioade literare diferite, dar şi numele celor mai cunoscute muze ale marii noastre literaturi. S-au trecut în revistă de asemenea cele mai cunoscute personaje feminine din literatura română, comunicarea încheindu-se cu aducerea la zi a seriei scriitoarelor contemporane de literatură română, incluzând și autoarele din Ungaria.

În a doua parte a evenimentului câţiva studenţi români din Bucureşti au susţinut un recital vocal-instrumental de muzică clasică.

Recitalul a fost organizat în colaborare cu Fundația culturală „Dana Ardelea“ din București. Alexandrina Vizitiu (mezzosoprană); Teodora Iliescu (flaut); Renate Grad (soprană); Daniela Ioana Tudor (vioară), acompaniate la pian de Marius Groza, masterand la Universitatea Națională de Muzică București.

 

Interlocutor: dr. Florin Cioban, profesor universitar dr. habilitat la Catedra de Filologie Română, Universitatea ELTE din Budapesta

Piesa „Muzica” – de George Grigoriu este interpretată de soprana Renate Grad, absolventă a Facultății de interpretare Muzicală, secția Canto din cadrul Universității Naționale de Muzică București.

A consemnat: Gabriela Enea Elekeș, corespondent MTVA, Emisiunile în limba română

Foto: ICR Budapesta