Bun regăsit stimaţi ascultători la emisiunea Galeria interpreţilor de muzică populară la Radio România Regional! Sunt Gabriela Rusu-Păsărin şi vă propun o nouă întâlnire cu marea interpretă a folclorului bucovinean Ştefania Rareş.


Este interpreta care, timp de o viaţă, a rămas fidelă unor cuvinte devenite motto-ul carierei sale artistice. Vorbele memorabile i-au fost spuse cândva de Ionel Budişteanu: “Cine-i sloi de gheaţă, nu trece rampa”. Cu acest îndemn în subsidiar, Ştefania Rareş a slujit cântecul popular izvorât din Dumbrăvenii Moldovei şi nu a uitat niciodată că interpretul este expresia unităţii estetice valoroase dintre textul cântecului, interpretarea personalizată şi costumul popular care să-l reprezinte atât pe interpret, cât şi zona pe care o promovează.
Puţine ştim despre turneele întreprinse de Ştefania Rareş în Japonia, Mongolia, Vietnam, Mexic şi mult prea puţin despre horele rădăşenilor care au rămas în memoria iubitorilor de folclor românesc autentic. Aflăm detalii în cadrul emisiunii şi, mai ales, vă propunem să ascultaţi melodii care par a fi ale tuturor dintotdeauna.

O emisiune de Gabriela Rusu-Păsărin, realizator, Departamentul Studiourilor Teritoriale, Societatea Română de Radiodifuziune