Daca esti tânăr şi ai texte, fă din ele proză scurta! Acesta este îndemnul adresat de BucurestiFM împreună cu Editura Eikon şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti care organizează Concursul pentru liceeni „Proza scurtă merită mai mult!” Conform regulamentului publicat pe site-ul postului Bucureşti FM, depunerea lucrărilor s-a încheiat la finalul lunii ianuarie şi concursul a intrat în faza finală, de selecţie a lucrărilor care vor fi premiate prin publicarea acestora într-un unui volum de proză care va fi lansat în luna mai.

Împreună cu invitaţii noştrii, aducem în prim plan argumente pentru susţinerea unui proiect concurs de nota 10 adresat în principal liceenilor dar care sperăm să “viruseze”, în cel mai pozitiv mod, cât mai multă lume. Vă invităm, în această emisiune, să fiţi alături de noi pentru a deveni un susţinător al valorilor culturale, investind şi în proza scurtă care, suntem convinşi că merită mai mult.

Pentru descoperirea şi susţinerea talentului scriitoricesc, BucureştiFM a lansat împreună cu Editura Eikon si Inspectoratul scolar al municipiului Bucuresti,  concursul pentru liceeni „Proza scurtă merită mai mult!„. Proiectul a avut parte de promovare prin prezentare în licee, informaţii mediatizate, implicare prin work-shop-uri de scriere creativă… Pentru a o cita pe colega noastră Ioana Bruşten, prezentă azi în calitate de invitat deoaece este promotor principal al acestui proiect, am vrea şi noi să credem ”că vom convinge măcar câţiva nehotărâţi, că trebuie să încerce să lupte pentru a fi printre câştigători.” Pentru că întotdeauna va fi şi o dată viitoare, generate de succesul unei idei.

Invitaţii noştrii, descoperiţi de Ioana Bruşten la Colegiul Naţional Grigore Moisil din Bucureşti, sunt: Ioana-Alexandra Chirilă, elevă cls. a XI-a, Alexandru Mărginean, elev în cls. a IX-a şi dna Iulia Perju, profesoară de limba engleză.