Ministerul Culturii și Identității Naționale a deschis o sesiune de depunere de proiecte, prin care s-au înscris peste 2300 de proiecte la Departamentul de Identitate Națională, departament  care se ocupă special de marcarea momentului istoric ”Centenarul Marii Uniri”.

În exclusivitate pentru Radio România Regional domnul Alexandru Pugna, secretar de stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale, anunță  deschiderea unei noi sesiuni de depunere de proiecte sub genericul ACCES CENTENAR începând cu mijlocul lunii februarie 2018. Proiectele, ce vor fi depuse de ONG-uri, Asociații Culturale, Fundații Culturale și care vor avea ca temă manifestări circumscrise Centenarului Marii Uniri, vor fi susținute financiar de Ministerul Culturii și Identității Naționale prin buget special din partea Guvernului României. Suma, ne informează domnul secretar de stat Alexandru Pugna, va fi substanțială, pentru ca acest moment istoric unic, aniversarea Centenarului Marii Uniri, să fie pe măsura importanței în plan național și internațional.

Alte informații despre configurarea culturală a României și despre impactul pe care îl va avea România în lume prin aniversarea Centenarului Marii Uniri vă oferim într-o ediție specială a emisiunii ”Ceas de taină” la Radio România Regional, avându-l ca invitat pe domnul Alexandru Pugna, secretar de stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Emisiunea va fi difuzată și la Radiodifuziunea Ungară MTVA, în cadrul emisiunilor în limba română.

 

O emisiune de Gabriela Rusu-Păsărin, realizator în Grupul Operativ al Departamentului Studiourilor Regionale, Societatea Română de Radiodifuziune