Greu de crezut sau nu, într-o epoca modernă, în care mașinile își au locul lor bine știut în viața oamenilor, o țară, poate prima din lume, spune un „nu” total automobilelor. Și asta nu doar pentru că locuitorii ei și-ar dori un aer mai puțin poluat.

Singapore, unul dintre cele mai scumpe locuri din lume în care se poate locui, va înceta să îşi mai crească parcul auto din februarie 2018. Guvernul va tăia rata anuală de creştere a numărului automobilelor de la 0,25% la 0%, potrivit autorităţilor de reglementare în transporturi.

Motivul este unul pe cât de simplu, pe atat de explicabil. „Având în vedere constrângerile de spaţiu, este o perspectivă limitată cu privire la expansiunea reţelelor de transporturi şi de şosele”, a anunţat Autoritatea de Transport asiatică.

Infrastructură rutieră deja măsoară 12% din zona totală a oraşului. Mai mic decât în New York, pământul în Singapore este o resursă extrem de preţioasă.

Vestea bună? Oraşul are una dintre cele mai eficiente infrastructuri din lume, iar guvernul va investi încă 28 de miliarde de dolari pe şine de tren şi pe transport public în următorii 5 ani.