Nunta celui de-al cincilea succesor la tronul britanic, Prinţul Harry, cu actriţa şi fotomodelul american Meghan Markle ar putea să aducă economiei Regatului Unit venituri de cel puţin 500 de milioane de lire sterline (circa 680 de milioane de dolari). Această estimare preliminară a fost făcută într-un interviu acordat Agenţiei Reuters de compania de consultanță Brand Finance.

Experţii Brand Finance se aşteaptă ca cel puţin 350.000 de turiști să viziteze Marea Britanie pentru a vedea nunta lui Harry, programată pentru luna mai, faţă de numărul turiştilor care au vizitat regatul în aceeaşi perioada a anului trecut.

O creştere asemănătoare a fluxului turiştilor s-a înregistrat şi în perioada nunţii dintre Prinţul William cu Kate Middleton, acum Catherine Ducesă de Cambridge.

Şeful Brand Finance David Haigh consideră că circa 200 de milioane de lire sterline vor veni din turism, prin folosirea serviciilor de transport şi cazare în hoteluri, 150 de milioane de lire sterline vor fi cheltuite în legătură cu organizarea petrecerilor private dedicate nunţii lui Harry şi Meghan, 50 de milioane de lire sterline – în urma cumpărării de suveniruri festive, inclusiv tricouri și pălării, care vor fi realizate special pentru nuntă, iar, în final, 150 de milioane de lire sterline vor fi câştigate în urma publicităţii gratuite pentru Marea Britanie în întreaga lume.

Amintim că, ceremonia de nuntă a Prinţului Harry cu Meghan Markle este programată pentru 19 mai şi va avea loc la Capela Sf. Gheorghe din cadrul Castelului Windsor.