Direcţiile de Sănătate Publică din toată ţara verifică de acum, în permanenţă, panourile stradale care promovează campanii de informare pe teme de sănătate, măsură luată după ce prin ţară au fost postate ilegal afişe împotriva vaccinării.

Astfel de acţiuni ar putea fi sancţionate cu amenzi cuprinse între 10 şi 25 de mii de lei, întrucât legea prevede că orice campanie trebuie avizată de Ministerul Sănătăţii, a precizat la „Apelul Matinal” de la Radio România Actualităţi, ministrul sănătăţii, Florian Bodog, care a subliniat din nou importanţa vaccinării.

Florian Bodog: Vreau să mulţumesc în primul rând public postului dvs de radio pentru campania de vaccinare pe care a dus-o în colaborare cu noi şi vreau să vă spun că rezultatele s-au văzut şi se văd în continuare. Epidemia de rujeolă începe să se limiteze, nu mai sunt atât de multe cazuri noi, însă trebuie să precizăm foarte clar, nu există niciun medicament şi nicio altă formă de a preveni bolile acestea infecţioase, cum este rujeola, cum este poliomielita, decât vaccinarea. Iar în ceea ce priveşte eventualele riscuri ale vaccinării, acestea sunt infime şi incomparabil mult mai scăzute faţă de avantajele şi beneficiile pe care le aduce vaccinarea. Eu sunt pentru informare. Însă a pune pe un afiş faptul că vaccinul este nesigur este după părerea mea o crimă şi este ilegal.