Primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, şi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, au fost citaţi la sediul DIICOT pentru a fi audiaţi în dosarul în care medicul Mihai Lucan este acuzat de delapidare.

Cei doi nu s-au prezentat deoarece citaţiile nu au ajuns la timp, iar procurorul de caz a decis ca audierea lor să fie reprogramată – scrie Agerpres.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, afirmă că nu a fost citat de DIICOT pentru a fi audiat în dosarul în care medicul Mihai Lucan este acuzat de delapidare.

Afirmaţia vine ca urmare a unor declaraţii făcute, miercuri, de deputatul USR Emanuel Ungureanu, după o vizită la sediul DIICOT. Parlamentarul clujean a afirmat, miercuri, că Emil Boc l-a ajutat pe Mihai Lucan cu o concesiune pentru clinica privată Lukmed. Ungureanu a mai susţinut că a făcut o sesizare pentru anchetarea lui Emil Boc, dar şi a fostului primar al municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Funar.

Medicul Mihai Lucan este cercetat de DIICOT într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane lei, el fiind suspectat că a transferat ilegal la clinica sa privată aparatură ce aparţinea Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.