Deputatul de București Nicușor Dan a depus, astăzi, la Registratura Primăriei Capitalei o plângere prealabilă prin care cere ca Municipalitatea să retragă hotărârea de Consiliu General din 19 decembrie anul trecut, prin care ar fi interzise, practic, aplicațiile prin care bucureștenii puteau comanda taxiuri prin intermediul internet-ului, în opinia deputatului.

Tot astăzi, deputatul Nicușor Dan a depus, la Secția de Contencios Administrativ a Tribunalului București, o cerere de suspendare a hotărârii Consiliului General din 19 decembrie 2017 prin care se modifică regulamentul de taximetrie din București. Dan spune că hotărârea ar fi urmat să intre în vigoare la 10 zile de la publicarea ei, adică în jur de 6 ianuarie, dar că, dacă instanța va da curs cererii sale, hotărârea va fi suspendată.

În 30 de zile de la depunerea plângerii prealabile la Primăria Capitalei, Nicușor Dan va putea depune la aceeași secție a Tribunalului București, și o cerere de anulare a hotărârii de consiliu, după cum a declarat, astăzi.

Nicușor Dan susține că respectiva hotărâre a Consiliului General favorizează în mod clar dispeceratele de taxi și îi aduc pe bucureșteni în situația de acum 10 ani, de a suna la dispecerate și de a nu găsi un taxi.

Edilul Capitalei, Gabriela Firea a declarat, astăzi, ca prevederile hotărârii atât de contestate se referă la cei care practică taximetria eludând prevederile legale și neplătind taxe și impozite.

Cât despre aplicațiile ce permit comanda unui taxi prin internet, Gabriela Firea spune că toate companiile trebuie să aibă o astfel de aplicație și a oferit sprijinul Municipalității pentru toate companiile care ar dori să utilizeze o astfel de aplicație, dar nu au resurse financiare pentru a cumpăra un soft.

Primarul general i-a îndemnat pe bucureșteni să semnaleze la telverde 080800868 cazurile în care taximetriștii refuză cursa, negociază prețul, în afara limitelor prevăzute de tariful legal sau ar avea un comportament neadecvat.