Lumea tehnologiei în domeniul auto evoluează constant. Tot mai multe companii anunță planuri pentru oferirea unor servicii de taximetrie cu mașini fără șoferi.

După alte marii companii care țintesc acest segment, prin diviziile lor de vehicule autonome, un start-up francez vrea să capteze atenția publică printr-un vehicul fără șofer care să transporte până la 6 persoane la destinația dorită.

Mai concret, este vorba de o firmă franceză de tehnologie care intenționează să lanseze pe piață un vehicul autonom ce poate să transporte la destinație până la 6 persoane fără a avea nevoie de șofer. Prețul viitoarei mașini este estimat la 250.000 de euro.

Firma de tehnologie din Hexagon a început să testeze, din luna iulie, un robo-taxi cu 15 locuri în Paris. Acum, însă, cu sprijinul mai multor investitori, francezii vor să lanseze un vehicul mai mic, de doar 6 locuri, așa după cum vă spuneam, pe care să îl vândă cu un sfert de milion de euro în circa un an.

Directorul acestei firme franceze afirmă că dorește ca aceasta să fie prima companie care să ofere o gamă largă de vehicule autonome pe piață. Strategia francezilor este ca mașinile lor să fie dezvoltate complet în interiorul laboratoarelor sale pentru a beneficia de un avantaj în fața rivalilor pe piața mașinilor fără șoferi.