Săptămânile de vacanță ale elevilor și zilele de sărbătoare pun în alertă Salvamont Mureș. Lucrătorii serviciului vin cu recomandări pentru pasionații ieșirilor pe timp de iarnă.
Șeful Salvamont Mureș, Kovacs Robert:

Înainte de a porni într-o excursie în munte sau că mergem afară pe o pârtie de schi, primul lucru este să vedem care sunt prognozele meteo, respectiv dacă avem echipamentele corespunzătoare pentru o tură de iarnă. De exemplu dacă mergem pe o pârtie de schi, schiul să fie pregătit, să ne uităm la reglajele legăturilor de schi, să avem cască de protecție”.

Indiferent că sunteți pe pârtie ori în excursie pe munte, în cazul producerii unui accident, există un protocol de urmat pentru ca autoritățile să intervină.
Revine șeful Salvamont Mureș, Kovacs Robert:

”În caz de accident cel mai bun prieten al nostru este telefonul mobil cu care putem apela serviciile de urgență. Deci, eventual sunăm la 112 sau sunăm la Dispeceratul Național Salvamont care are numărul 0SALVAMONT”

Anul trecut, în cele trei săptămâni de vacanță școlară, serviciul Salvamont Mureș a intervenit la aproximativ 14 evenimente produse în munte.