Sursele de încălzire și utilizarea neatentă a focului pot duce la incendii, anunță pompierii.
Putem evita tragediile și pierderile materiale dacă suntem atenți la sursele de încălzire și la foc, spune inspectorul șef Inspectoratului de Jandarmi ”Olt” al județului Harghita, col Stelian Cîmpoesu:

Să respecte toate regulile privind apărarea împotriva incendiilor, specific acestui sezon: sacrificarea animalelor și utilizarea focului în loc deschis, utilizarea afumătorilor, amenajarea pomilor de Crăciun, exploatarea mijloacelor de încălzire. Fiecare subunitate are măsurile și tehnica necesară pentru descarcerare în situații de urgență.”

Zilnic, în județul Harghita sunt la datorie 90 de cadre la care se adaugă cei din grupa operativă. S-au luat și măsuri de prevenire a incendiilor, arată șeful ISU Harghita, Stelian Cîmpoesu:

”La spațiile de cazare, respectiv hoteluri, pensiuni, cabane montane, spații de alimentare publică, tabere de copii, lăcașuri de cult. Am transmis măsurile care trebuie să le ia comitetul local și centrul operativ în cazul în care vor fi coduri galbene, portocalii sau roșii de diferite situații de urgență”.

În Harghita pompierii s-au pregătit și să intervină pentru salvarea persoanelor aflate în zone înzăpezite, iar în acest scop țin legătura cu celelalte structuri locale ale Ministerului Afacerilor Interne.